Friday, September 25, 2009

GuMbiRa Di EdulFiTrI 2009

ni family abe wey n kakok, anak2, sofia,husna, aisyah dan muiz
umi, abah dan nenda kesayangan Mok

Ni Ayoh dan Ma..


Ni family Abe, Kak ira, anak2 tu dari kiri balqish, naqib fayyad, dan nurin



Ni family ayah su, isteri Su za dan anak2 najihah dan aliff





ni famili apih dan k.leen, anak2 hanin dan haifa




ni family gue... syafwan dan nourul..anak2? coming soon..he2







UnTuK UmMi n AbAh

Salam eidulfitri untuk umi n abah, abe cik n nourul mintak maaf bebanyak, yang pasti kami byk melakukan kesilapan dan kesalahan, syukran ala kulli syai', terima kasih mendidik abe cik, sempena lebaran ini, Allah membuka ruang rezki dan kegembiraan buat umi dan abah...
cik, nourul dan fayha'...



SeLamAt HaRi RaYe EiDulFitRi 2009

assalamualaikum.. selamat hari raye maaf zahir batin.. salam eidulfitri.. saya ngan nourul memohon kemaafan kepada semua rakan2, yang mengunjungi blog kami, kalau ade salah silap kami, terima kasih jugak pada yang menghantar sms wish eidulfitri, kepada rakan-rakan di Sekolah rendah tengku bariah 1991-1996,SMKA Wataniah besut 1997-199, Kolej Islam Sultan Alam Shah 2000-2003, Universiti Sains Islam Malaysia 2004-2008, salam kemafaan semua..



HaRi TerAkHir RaMadHan TaHuN Ni.. IfTaR Di T.E.R

haa..arini hari jumaat..esok tu sabtu..ahad tu dah raya dah.. so, ari last iftar ramadhan kali ni, sempat lagila iftar kt luar, tu makanan sempat dibedal utk 1st round tu.. mkn2..


tgh duk sebok saya amik gambar..abah pon mai la tlg amik gambar kami berdua, lepas iftar je ni..saya terus balik kelantan.. umah mak mertua plak, tu muka org sebelah x sabar balik kelantan dah..ha3..

maaacaam biasa...kakok ngan spoiler kesayangan dia.. he3..makan byk plak tu.. xpe2.. bayar mahal..makan pepuas..


tu liey..pak sedara saya..arini ni hari keramat die..antara hidup dan mati plak tu.. ha.. lainkali makan kunyah2 abis.. jgn tersedak lainkali ye.. sume org senyap time die tersedak..igtkan histeria ke ape..ha2..


ni family apih ngan wife die..k.leen.. tu hanin yang besar.. yang kecik tgh pgg tu haifa.. ha.. mknla.. dah aritu x sempat nk mkn :)




LaGi-2 IfTar Di LuaR.. IfTar DI T.E.R


ni iftar terakhir ramadhan tahun ni..esok dah nak raye, abah lagi sebagai penaja utama kami..he3.. sebab aritu iftar kat hotel apih xdak..so kire gamti la ni.. tempat ni name T.E.R, saya pon x pasti ape name penuh tmpat ni..ke Terengganu Equastrian Resort, kot la..dekat ngan masjid terapung, makan kat sini bestla dari tempat aritu..he3..tempat pon cam best,, org pon x ramai...ha..makan2..



.....5225...5225....5225..5225..

ha..tu satu grup keta parking dekat2.. aper persamaan keempat2 keta tu? tgk bawah...:)

haa.. ni unser abah.. plat ni tempah kt pahang la..abah ado keta wira satu lagi, TV5225, tapi zaujah saya yang guna sekarang, ade motor skuter kat umah DBD5225, tapi x lame kat skuter pon, nanti DBD5225 nk kena pindah ke camry plak..ha3.. abah.. camry 2.4 ye..:)

Haa.. ni keta saya la plak, TAS 5225, ni 1st keta milik sendiri, sayang keta ni, tapi calar balar dah, ntahla sape buat, kot2 ade yang dengki, irihati, hasad, hati busuk ke..ha3.. saya ade satu motor wave, time belajar dlu selalu gune..CBM 5225, tapi ade kat umah apih kat k.l..


haa..ni plak keta abg saya..apih...baru amik vios neh.. mentang2 la minyak murah, selalu je balik ganu, keta die satu lagi DAU 5225, ntah mane la pegi lame x nampak, dah jadi arwah ke belum..ha2..



ni avanza abg ipar lak..abe wey. die ade satu lagii kancil, plat TAC 5225, ntahlah dari mane dtg minat number ni, tapi lawa la jugak.. ni number abah suke, kalao naik keta sekali, same je number.. 5225..kaaaami yang puuunyer..




IfTaR Di PeRmaI PaRk InN

ha.. ni nasi yang sempat amik mase first round neh.. tu pon sampai kat hotel dah lewat sgt dah, so tgk org lain berebut amik makanan, dengan tenaga yang mane ade, beratur la jugak, kaut2 lauk, dapat ni je la..tapi bile sampai kat meja, Tuuu dia... depa amik lagi byk.. jgn x abis makan sudah dah la...

ni makanan kat atas meja, air pon dah cam pensil warna dah..macam2 kaler ade.. budjet leh abis la tu, macam2 jenis lauk ade.. yang lain gua x tanggungjawab eik.. gua punye yang sepinggan kat atas je.. ha3..


ni family ayah mey.. pak sedara saya, yang membelakangi kamera, yang baju putih tu kitaorg panggil abang ngoh, then sebelah dia amirul, then sebelah baju itam tu isteri ayah mey, cik ziey.. tgh tunggu azan tu... sabau2..


haa... ni bebudak spoiler kat umah, kalau x bising tu confirm tidolah tu.. kalao tak, mesti berlari sane sini, mesti panjat2, mesti gaduh..mesti nangis.. pergi hotel ni pon cam kindergarden je depa buat, berlari sane sini, kalao ade ubat pelali ni nak je haku lalikan sorg2 bagi makan tenang sket..ha3.. ape2 pon..saaaayaaang anak sedara sucik..



tu gambar abah.. penaja makan kami kat hotel malam ni, tu Mok.. then yang kelih kamera tu Maa... dua2 tu nenek saya.. semangat nak makan kat hotel.. sakit lutut no hal.. janji makan pree n best..ha2..diaorg la amik makan byk2 tapi x abis..ha3..



BuLaN RaMaDhAn.. RamaDhAn KaReEm


Salam Ramadhan buat semua, ni post pertama sy pasal bulan ramadhan, maybe sebab sebok, so x sempat nak upload gambar2 terbaru kat blog ni, untuk tatapan kawan2 n sedara yang masuk blog ni, peringatan jugak, blog ni bukanlah blog ilmiah sgt ye.. sori..dah blog ni sy punye, ha3.. ni gambar ni mase iftar di hotel permai park inn trg, semua family ada haa.. cuma apih je xdok, dio xleh kelik, mmg makan byk giler, tapi makanan die xla byk sgt, alah.. asal name nye pose.. lapo.. bedal je la eik..

Friday, September 11, 2009

3 BuLaN LaGi BeRgElaR "BabA"

silih beralih malam merantai siang
ketar bergetar dadaku memendam
duhai anak, ku nantikan kelahiran,
nilai permatamu tiada tandingan

ku apung syair rindu kecintaan
yang ku olah dari kepingan perasaan
ianya titipan membias satu harapan
dikau bernama anak, dikaulah impian,

jernih matamu sejernih kasih ibumu
yang aku kagum hingga ke akhir hayatku
engkau tertunas dari perjanjian dua hati
anugerah tuhan, pemberian Ilahi

tangisanmu tika dikau dilahirkan
tanda salam buat ayah bonda kerinduan,
ratib doa mengiringi kehadiran,
bayi kecil tersenyum di dakapan,

p/s lagu ini adalah doa untuk bakal bayi kecil ku.. Fayha'

Sunday, July 26, 2009

nourul_gerak2


hik3..baby ku sudah bergerak2..aaaa geli rasa dia gerak..smlm gi scan dah tengok gerak..tp takdela rasa..mlm ni br rasa n rasa secara luaran dia gerak..alhamdulillah..baru je abe nak balik..dia gerak..adiah buat baba yang nak drive balik ke nilai n ubat utk ibunya yang tinggal kat sini..tgk kat gbr dia duk camtu pd 21 minggu..patutla scan smlm dia duk camtu..da tak npk laki ke p'puan..igtkan baby ku pemalu..ehe..gbr pon kedudukan songsang gitu gak..doktor kata baby duk songsang..tp takpe awal lagi..nanti pusing ye syg duk betul2 ye..nanti next month kita buat lawatan lagi gi scan kat klinik lagi..dktr bagi gbr smlm tak clear..takleh nak upload kat sini..ke kes mkn salindah stat gerok neh baby neh..nak kena makan benda mhl ko baru nok gerok nyo neh..takpela..asal sehat sume2..amin..membesar dgn baik..jd fetus yg kuat sampai lahir nanti..bila dah lahir..jd anak yg dicita2 kan oleh kami ibu bapamu..insyaAllah..

Monday, June 29, 2009

nourul_umahku ada astro!!!


hik3..umah ku kat kuantan da ada astro..kalu ada astro mestila ada tv dok?hihi..abe bg tv kat umahku yg diimport dr nilai..eeh bkn dia bg tv n umah kat nilai takde tv..kat umah nilai beli tv baru..wawawawa..takpela i don't mind..ehe..rasa cam byk benda baru yg ada kat umah kuantan ni..walaupon tak baru..tp adala bendanya memenuhi umahku tu.. lagi 1 yang celcom..da tkr no laa pulak wat sama pakej nge abe..leh kol free nge abe..mesin basuh n peti sejuk je yg takde..tp mesin basuh rasa tak perlu lagila kot..sume benda tu abe wak utk menghiburkan hatiku yg lara ini disini..ehe..kalu borim leh tgk tv..kalu boring takdok org nak talk2 leh kol abe sebanyak mana yang nak..mcm2 dah abe wak..kalu tenung muka abe time dia tido..rasa sebak..baik sgt abe wak tu wak ni..cukup dah sume2 sepatutnya..tp napela manusia ni tak pernah rasa cukup ngan benda yg ada..nak jgk benda yg takde..1je tak cukup lagi..takdok abe..uhu..

Sunday, June 14, 2009

nourul_result yang tak kuar2

ngantuknya rasa duk opis ni melayan diri sendiri...tunggu result pertukaran pon takdok..camnela leh takdok result..b4 dis ada information dat 20/6 kuar result..tup2 bila dah bunyi2 kuar result..kol sri kembangan..jwpn dia sume tu ditunda takpon kena reapply utk sessi thn dpn sbb urusan pertukaran pensyarah yang naik pangkat..jd tergantunglah segala2nya n i start to imagine my life after dis..uhu..berulang alik lagi..seriously memang rasa dok larat doh nak berulang tiap2 minggu..ngan sakit urat lagi n mcm2 sakitla..sampai2 sini pulak duk sesorang je melayan sume sakit n perasaan..agaknya memang camni kot taqdir idup kami mula2 ni..mungkin still mengharap tapi dah tak nyata sume tu....aaaa letihnya..........................

Saturday, May 30, 2009

SekItaR MasJidIl HaRaM

Haa..ni gambar curi amik neh.. dulu mase 2006, ade kawan saya yang kena kejar ngan polis kat masjdil haram sbb amik gambar dalam masjid, tp skrng ramai dah yang amik gambar, saya ape lg.. curi2 laa amik ni.. he3.. time ni antara maghrib ngan isya'

ni malam terakhir ni Mekah.. i'allah..kalau ade kelapangan lagi.. kami akan kembali ke bumi ini.. i'allah...